پاورپوینت بررسی مرمت کلیسای مارگیورکیس
نوشته شده توسط : safa
پاورپوینت بررسی مرمت کلیسای مارگیورکیس

تاریخ ایجاد 12/11/2017 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ: 155 اسلاید پاورپوینت قابل ویرایش   قیمت: 9500 تومان   حجم فایل: 20124 kb  تعدادمشاهده  1  



 در حاشیه کلیسا منازل مسکونی و چند فروشگاه محلی و منبع آب وجود دارد. این کلیسا در هشت کیلومتری شرق ارومیه در روستای گلپاشین قرار دارد . این کلیسا در سال 1905 م بر بقایای کلیسای قدیمی بنا شد . مصالح به کار رفته در این بنا تماما از آجرهای چهارگوش و برج ناقوس آن به شیوه زیبایی کار شده است و از دور نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند . سقف پوششی آن چوبی است و بر روی چهار ستون چوبی قرار گرفته است . پوشش بالای محراب گنبد آجری است و بر روی طاق های جناقی کار شده است .


فهرست مطالب
    مقدمه
    مسیحیت
    باورهای مسیحیت
    کاربست مسیحیت
    مفهوم خدا نزد مسیحیان
    سپاسگزاری از خداوند
    کتاب مقدس
    هفت آیین
    اصول ساخت کلیسا
    ساختمان کمیسیون
    محل نمایش
    محل نمازگزاران
    کلیسا
    کلیسا در ایران
    کلیساهای آذربایجان غربی
    کلیسای تادائوس در چالدران
    کلیسای ننه مریم در ارومیه
    کلیسای سنت استپانوس در جلفا
    ویژگی‌های معماری دوره قاجار
    تزیینات دوره قاجار
    تزیینات به کار رفته در خانه‌ها
    معماری اماکن مذهبی
    آثار معماری دوران قاجار
    نمونه کلیساهای دوره قاجار
    کلیسای آده
    مشخصات بنا
    پلان کلیسای آده
    برش کلیسای آده
    کلیسای حضرت مریم
    موقعیت جغرافیایی استان آذربایجان غربی
    موقعیت طبیعی روستای گل پرچین
    موقعیت اجتماعی روستا
    کلیسای مارگیورکیس
    موقعیت فعلی کلیسا
    کلیسای قدیمی
    تاریخچه بنا
    بررسی گذشته کلیسای مارگیورکیس
    مشخصات بنا
    پلان کلیسا مارگیورکیس
    نما
    برش
    سیرکولاسیون
    تحلیل سازه
    برش عرضی سقف
    نحوه اتصال تیر به ستون
    سقف گنبدی برج ناقوس
    چهارچوب اصلی بنا
    فونداسیون
    پوشش سقف
    نمونه اجرای سقف شیروانی
    تکنیک تاسیساتی
    زیباشناسی بنا
    بررسی آجرکاری برج ناقوس
    کاربرد هندسه در پلان
    کاربرد هندسه در نما
    روش ترسیم قوس شاخ بزی تند
    قوس شاخ بزی تند
    دوره‌های مرمتی
    مالکیت
    تاریخ ثبت کلیسا در میراث فرهنگی
    آسیب شناسی
    آسیب‌های بصری
    درمان
    احداث کانال ناکش در بیرون بنا
    احداث گربه‌رو در زیر کف
    اندودکاری دیوار با گچ
    آجر فرش کردن کف کلیسا
    اجرای صحیح ناودان‌ها
    رفع شکم‌دادگی برج مناره با ترکش
    کندن بوته‌ها و محوطه‌سازی
    سابقه مرمت در بنا
    منابع


سرزمین ایران دارای آثار تاریخی و فرهنگی بسیار است و خاک این سرزمین در هر گوشه گنجینه ای از شگفتی های تاریخی و طبیعی را در خود نهفته دارد که در طول تاریخ دست خوش حوادث طبیعی و غیرطبیعی شده‌اند. بنابرین این مهم بر عهده ماست تا با احیا و مرمت بناهای تاریخی به حفظ آثار ملی خود بپردازیم. استان آذربایجان غربی نیز غنی از آثار فرهنگی و تاریخی بسیاری است که بخش اعظمی از آنها را انواع کلیساهای تاریخی تشکیل می‌دهند. کلیسای مارگیورکیس یکی از کلیساهای آشوری متعددی است که در این استان واقع شده است و امروزه در معرض تخریب قرار دارد.
کلیسا:

کلیسا

واژه کلیسا (معادل یونانی εκκλησία به معنای محل گردهمایی) به محل اجتماع اشخاصی اطلاق می‌شود که دارای باورهای مذهبی مشابهی هستند. لکن در محاوره، منظور از کلیسا، عبادتگاه مسیحیان است. کلیسای کاتولیک رم، کلیساهای ارتدکس و کلیساهای انگلیکان دارای نظامی اسقفی هستند که تمام اختیارات آن بر عهده اسقف ها و روحانیون است. در کلیساهای جماعتی، مرجع نهایی تصمیم‌گیری در کلیسا جماعت محلی است. در کلیساهای مشایخی سیستم اداره کلیسا از طرف جماعت محلی به هیأت رهبران یا مشایخ واگذار می‌گردد و تصمیمات از طریق پارلمان و شورا اتخاذ می‌شود. کلیسای سن پتر در واتیکان، کلیسای سن جان در نیویورک به همراه کلیسای باسیلیسیا درساحل عاج از بزرگ‌ترین کلیساهای جهان هستند. مسجد ایا صوفیه در استانبول نیز تا زمان تغییر کاربری به مسجد، بزرگترین کلیسای جهان به شمار می‌رفت.
تاریخچه مسیحیت و کلیسا در آذربایجان غربی:

آیین مسیحیت از قرن اول میلادی در نواحی غرب امپراطوری ایران وارد شد. این نفوذ از دو راه بین النهرین از سرزمینی که تا قبل از اسلام جزئی از خاک ایران به شمار می رفت و مرز طبیعی ایران را رود فرات تشکیل می داد و نیز از جانب ارمنستان صورت گرفت. مسیحیان ایران از آغاز رواج مسیحیت در ایران، همواره شامل دو قوم آشوری و ارمنی بودند. آشوری ها معتقدند که مسیحیت را حضرت توما، یکی از دوازده حواریون عیسی مسیح در حدود سال ۳۳ میلادی در میان آنان ترویج نموده است و کلیسای حضرت مریم شهر ارومیه را نیز به او نسبت می دهند.

کلیسای طاطائوس ماکو

ارامنه باوری سوای آشوریان دارند و آشنایی با مسیحیت  و پذیرش آن را مدیون طاطائوس (طادائوس)، یکی دیگر از حواریون عیسی مسیح، می‌دانند و بنای امروزی کلیسای طاطائوس مقدس (قره کلیسا) واقع در چالدران امروزی را نیز به او نسبت می‌دهند. با این حال گفتنی است که رواج آیین مسیحیت در میان ارامنه، به سال ۳۰۱ میلادی بازمی‌گردد؛ چراکه در آن سال گریگوریوس مقدس، ملقب به نوربخش، مسحیت را به عنوان دین رسمی کشور ارمنستان اعلام کرد.

کلیسای های ایرانی

به دنبال حوادث و رویدادهای خاص، مرکز آشوری های ایران که پایه گذار کلیساهای شرق بوده‌اند، در مغرب ایران قرار داشت و وجود حدود بیست واحد و مرکز فعالیت وابسته به این کلیسا در غرب ایران گواهی بر این مدعاست. گستره نفوذ کلیسای شرق تا بدان جایی ادامه یافت که از غرب ایران تا دورترین ایالات شمال شرقی یعنی تا آسیای مرکزی و افغانستان کنونی را نیز تحت تاثیر خود قرار داد و آیین مسیحین را تا دورترین نواحی چین نیز گسترش داد.

داخل کلیسا

ناحیه غرب ایران بخصوص آذربایجان غربی از گذشته ، یکی از مراکز اصلی ترویج مسیحیت بوده است. بنابراین بی دلیل نیست که اکثر کلیساهای کهن و معروف موجود در خاک کنونی ایران مانند کلیسای طاطائوس مقدس معروف به قره کلیسا در ماکو، کلیسای حضرت مریم معروف به ننه مریم در ارومیه، کلیسای سورپ استپانوس در جلفا، هریپ سیمه در مرند و یا مارگیورکیس در سلماس و سورپ سرکیس در خوی قرار دارند.
موقعیت کلیسای مارگیورکیس

این کلیسا در روستا گل پرچین و در مرکز محوطه‌ای واقع شده است که دو کلیسای دیگر را نیز در مجاورت خود دارد. یکی از این کلیساها به کلیسای مریم مقدس شهرت دارد و دیگری کلیسای نیمه‌ویرانی است که قدمتی بیش از هردو کلیسای مجاور خود دارد. در حاشیه کلیسا مارگیورکیس، منازل مسکونی، چند فروشگاه محلی و منبع آبی نیز وجود دارد. نکته جالب در مورد مردم این روستا مسلمان‌نشین، احترام ویژه آنها با این سه کلیسا است که حفظشان تا به امروز را به دنبال داشته است.
تاریخچه کلیسای آشوری مارگیورکیس:

کلیسای مارگیورکیس در سال ۱۹۰۵ میلادی توسط مسیحیان آشوری محلی بر روی مخروبه کلسیای قدیمی احداث شده است. این کلیسا که اسناد تاریخی به دست آمده از ساخت آن در دوران قاجار حکایت دارند، خبر از آزادی تمامی مذاهب و نیز پرداختن به امروز مذهبی  در ایران می‌دهد. این زندگی مسالمت‌آمیز که از دیرباز در میان ساکنین این مناطق وجود داشته است تا به امروز نیز ادامه یافته است و علیرغم مهاجرت تمامی آشوریان این روستا، کلیسای مارگیورکیس همچنان به هنگام مراسمات مذهبی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
معماری کلیسای مارگیورکیس:

کیسای مارگیورکیس روستای گل پرچین ارومیه، دارای پلان مستطیلی شکلی به ابعاد ۸.۶۰ در ۱۶.۰۵ متر است که ورود به آن از ضلع جنوبی بنا و پس از گذر از برج آجری بلندی به ارتفاع ۱۱ متر ممکن می‌شود. این برج که امروزه نیز بلندترین سازه روستا شمرده می‌شود، به گونه‌ای طراحی شده است که نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند. سقف پوششی برج کلیسای آشوری مارگیورکیس چوبی است و بر روی چهار ستون چوبی قرار دارد. با این حال برج ناقوس، در اصل گنبدی آجری است که به شکل طاق‌هایی نیم‌دایره کار شده است.


کلمات کلیدی مرتبط:
, در حاشیه کلیسا منازل مسکونی و چند فروشگاه محلی و منبع آب وجود دارد. این کلیسا در هشت کیلومتری شرق ارومیه در روستای گلپاشین قرار دارد . این کلیسا در سال 1905 م بر بقایای کلیسای قدیمی بنا شد . مصالح به کار رفته در این بنا تماما از آجرهای چهارگوش و برج ناقوس آن به شیوه زیبایی کار شده است و از دور نظ,
مقالات مرتبط در این دسته
مرمت خانه محمد صادقی لاهیجان ، پاورپوینت
دانلود پروژه مرمت خانه کبیری خوی- پاورپوینت
دانلود پروژه مرمت حمام آخوند ارومیه - پاورپوینت
دانلود پروژه مرمت باغ فین کاشان - پاورپوینت
پاورپوینت مرمت خانه صدرالفضلا اردکان
پاورپوینت مرمت حمام اتحادیه ارومیه
پاورپوینت برداشت از خانه فاضلی ساری
مرمت خانه امین زاده شوشتر ، پاورپوینت
پاورپوینت مرمت بازار تبریز + پلان اتوکدی بازار
پاورپوینت مرمت امام‌زاده یحیی ورامین
پاور پوینت بررسی مرمت خانه کلانتری تبریز
پاورپوینت مرمت گنبد سلطانیه زنجان
پاورپوینت بررسی بازسازی و مرمت صومعه مهتاب در Balıkesir, Turkey
پاورپوینت مرمت خانه ی موستوفی الممالک تهران
پاورپوینت مرمت ابینه بازار تبریز
پاورپوینت مرمت ابینه بازار تبریز
پاورپوینت بررسی مرمت خانه صلح جو در تبریز
پاورپوینت مرمت امامزاده زید و رحمانیه .PPT
پاورپوینت مرمت خانه ی میریانزاده در قزوین (پروژه آشنایی با مرمت ابنیه)
دانلود مرمت خانه حسینی کاشان .PPT
 




:: بازدید از این مطلب : 431
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 آبان 1396 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: